Vinuri din Moldova si bomboane Bucuria in Braila

9623

Written by:

În 2014, frații Țanțuc, doi tineri din Cahul, hotărăsc să bucure și românii cu celebrele bomboane și vinuri din Moldova. Pentru început voiau să testeze ideea într-un oraș mai mic, așa că aleg la întâmplare orașul Brăila și deschid un magazin cu numele “Vinuri din Moldova”.  Au fost bine primiți, de aceea hotărăsc să deschidă încă un magazin în București, dar continuă să se ocupe îndeaproape de magazinul din Brăila, devenit între timp “Basarabia“. Sub acelasi nume găsim încă două magazine în București, dar ele sunt deținute de către asociații fraților Țanțuc. La prima vizită în magazinul lor l-am găsit la tejghea pe fratele cel mic și în sfărșit am aflat de ce se găsesc atăt de greu bomboanele mele preferate, Dulcineea. Fiind fondante de frișca, au un termen de valabilitate foarte scurt. Nu pot fi ținute prea mult timp pe raft, dar mi-a spus că îmi pot aduce dacă vreau să comand. Am comandat cinci cutii, iar peste câteva zile am fost anunțată ca au ajuns bomboanele.

Migdal si rosu demidulce

Muscat Migdal si Pinot Noir

În magazinele Basarabia găsiți vinuri de la nouă crame, fiecare cramă având între două și șapte produse. Vinuri spumante au de la două crame. Am încercat de la ei și trei vinuri de care sunt foarte încântată. Eu prefer vinul demidulce, dar de fiecare dată când descopăr în supermarket unul care îmi place, a doua oară nu îl mai găsesc. Am cumpărat vin alb, roze și roșu de la Migdal și mi-au plăcut mult. Nu sunt scumpe și fancy, dar sunt foarte armonioase, echilibrate. Voi încerca și alte vinuri din magazinul Basarabia, dar pe astea deja le iubesc.

biscuiti Țărăncuța Dulcineea

Dulcineea si niste biscuiti deliciosi

Tot în magazinele Basarabia găsiți și bomboane de la două fabrici din Moldova – “Bucuria” si “Te ador”, dar și câteva sortimente de la fabrica “Roshen” din Ucraina. De la Bucuria îmi plac prea multe, nu pot recomanda câteva. De la Te ador îmi plac cele cu miere și nuci, iar de la Roshen am încercat doar Sorrento și îmi plac, au cremă de coniac. Știu că în articolul ăsta vorbesc mult despre alcool, dar nu beau așa mult, serios. :))

wine is poetry in a bottle fancy wine

“Wine is poetry in a bottle” 

Nu m-au mituit cu vin sau bomboane, scriu despre ei pentru că iubesc Republica Moldova și nu ratez nicio ocazie de a o sprijini cumva, dar și pentru că au o gamă foarte variată de produse cu un raport calitate – preț foarte bun. Nu știu de ce mi-a luat mai mult de doi ani să le trec pragul, dar de acum voi merge constant și vreau să fiu impulsul care vă face și pe voi să îi descoperiți dacă încă nu ați făcut-o sau să îi vizitați din nou și să testați mai multe produse de la ei. N-o să mai cumpăr cutiile cu bomboane clasice din supermarket atunci când vreau să dăruiesc ceva dulce, voi dărui Bucuria.

În București îi găsiți în Pipera pe Bulevardul Dumitru Pompei, numărul 7g, iar pe Șoseaua Ștefan cel Mare au două magazine, unul la numărul 33 în sectorul 2 și unul la numărul 6 în sector 1. În Brăila au sediul pe Calea Galați, numărul 56. Să le faceți o vizită și să îmi spuneți ce produse interesante ați descoperit în magazinele lor. Eu sper ca în curând să existe magazine Basarabia în fiecare oraș.

vinuri din moldova - magazin Basarabia Braila Magazin Basarabia Bomboan Bucuria te ador roshen Vinuri din Basarabia

Comentarii

Comentarii

Last modified: March 3, 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *