Proba pentru machiajul de mireasa – de ce este importanta?

17495

Written by:

Proba pentru machiajul de mireasa este importantă pentru că toate miresele vor să fie frumoase în ziua nunții lor, dar frumusețea este cât se poate de subiectivă. Există mirese care vor să arate grozav la nunta lor fără să pară că s-au străduit prea mult, dar există și mirese care vor să aibă un machiaj cu pietricele, așa cum au văzut ele pe Instagram. Eu nu fac machiaj cu pietricele, persoanele care iși doresc așa ceva pot merge în altă parte. Totuși cele mai multe mirese se situează între aceste două extreme: vor să arate spectaculos, dar să poată fi recunoscute de toți invitații. Machiajul de mireasă nu trebuie să fie în trend pentru că trendurile se schimbă foarte des, dar tu trebuie să fii frumoasă în fotografiile de nuntă și peste douăzeci de ani, de aceea propun să lăsați pietricelele și machiajele indiene/egiptene pentru alte ocazii. Cu pigmenții strălucitori și glitterele nu am nimic, ba chiar folosesc foarte des. Arată spectaculos dacă sunt folosiți corect.

Machiaj de mireasa Braila

Machiaj – Eu

Photo – Lucian Crestez

Hair – Eugenia Cotoi

În cazul machiorilor situația este cel puțin la fel de complicată. Fiecare machiază diferit în funcție de educație sau lipsa ei, experiență sau lipsa ei, viziune sau lipsa viziunii. Este absolut necesar să  cunoști machiorul care te va machia în ziua nunții sau măcar să îl alegi în urma unor recomandări și să te poți asigura că lucrările din portofoliul lui sunt pe gustul tău. Dacă simți că nu ai putea purta acele machiaje s-ar putea să ai dreptate și ar trebui să mai cauți. Un machior trebuie să știe să creeze armonie echilibrând contrastele, dacă  ți se pare că un machior folosește prea mult negru înseamnă că îi lipsesc educația și/sau viziunea, nu că nu ești tu suficient de îndrăzneață. Machiajele de tipul “ai puțină față pe machiaj” atrag multe aprecieri pe Facebook pentru că se văd de la o poștă, dar asta nu înseamnă că sunt corecte, unele ar trebui purtate doar la circ. Majoritatea doamnelor le consideră frumoase doar până când încearcă pe pielea lor un machiaj de genul acela. Nu tot omul care are o pagină de Facebook pe care postează machiaje este un profesionist în domeniu. Următoarele două fotografii nu îmi aparțin, nu mai știu cum se numește persoana de la care le-am salvat, dar era recomandată de cineva ca fiind cea mai bună. Ughhh, am alergie la verdictele de genul ăsta. Vreau să cred că dacă machiam în halul ăsta s-ar fi găsit cineva din jurul meu să îmi spună ca nu e ok. Chiar nu e deloc ok și nu înțeleg ce probleme cu vederea au persoanele care apreciază asemenea machiaje.
Machiaje gresite

Machiaj gresitExemplu de machiaje așa nu!

Două femei foarte frumoase tencuite haotic. Am postat fotografiile astea pentru că machiajele bine finisate dar fundamental greșite pot face clientele să creadă că este ceva în neregulă cu ele  dacă nu se văd purtându-le sau că machiorul este bun, dar așa a cerut clienta sau așa i se potrivește. “Mie o sa-mi facă un machiaj natural dacă asta îi cer.” Nu vă amăgiți! Cine machiază așa nu are simț estetic, simț al proporțiilor, educație, viziune, nimic. Nu are cum să facă ceva ce nu înțelege.

Aproape toate miresele care s-au programat la mine în ultimii doi ani au spus că nu au nevoie de probă pentru că au văzut ce fac și au încredere. Sigur că asta mă flatează, dar tot le voi explica de ce proba pentru machiajul de mireasă este necesară oricât de îndrăgostite ar fi de stilul machiorului ales. Să zicem că ai întâlnit un bun profesionist. Pentru ca toate așteptările tale să fie împlinite nu este suficient să te lași pe mâna lui în ziua evenimentului, trebuie să comunici eficient cu machiorul și să te asiguri că viziunea ta se potrivește cu viziunea lui. Poți face asta doar discutând în voie cu machiorul și lăsându-l să pună în practică ceea ce ați convenit împreună. Nu există un singur machiaj care te poate face să arați grozav. Zece machiori diferiți te vor machia în zece moduri diferite, iar toate cele zece moduri pot fi corecte și frumoase. Am avut zeci de mirese care au fost super mulțumite de machiaj deși nu am făcut o probă, dar am avut și o mireasă cu care am făcut două probe, dar am reușit să ne înțelegem abia în ziua nunții. Salut, Raluca! Ești pe aici? 🙂 Nu ne înțelegeam pentru că deși știam de ce corecții are nevoie, ea îmi tot repeta că vrea un machiaj foarte soft care să nu se vadă. Voia să spună că nu vrea să se vadă de la o poștă, ca în pozele de mai sus. În ziua nunții am machiat-o cum știam eu că trebuie și a spus “daaa, așa voiam!” De obicei fac ce știu eu că trebuie ținând cont de ceea ce își dorește clienta, dar pe ea am simțit-o atât de panicată și neîncrezătoare încât m-am blocat și am făcut un machiaj foarte soft deși cel pe care plănuiam să îl fac avea doar minimul de intensitate necesară pentru a realiza corecțiile de care avea nevoie.

Cunosc nenumărate cazuri în care mireasa și-a stricat ziua nunții din cauza machiajului. Da, proba presupune niște costuri în plus, dar ținând cont de faptul că vei rămâne toată viața cu fotografiile din ziua respectivă… eu spun că merită să te asiguri că va fi ok. Până nu vezi machiajul pe chipul tau nu poți fi sigură că machiorul ales de tine se poate ridica la nivelul așteptărilor tale. Vă atașez un print screen pe care l-am făcut pe un grup pentru mirese. Este comentariul unei cliente care spunea că a încercat să se programeze la o fată din Galați – fată care tencuiește mult și prost dacă mă întrebați pe mine – dar care pare “profi”, obține machiaje care arată frumos, nu femei care se simt frumoase. E fundamental diferit, dar despre asta voi vorbi în alt articol. Apoi m-a găsit pe mine, a făcut o probă și am fost amandouă foarte fericite de faptul că m-a ales.

Eu nu consider că sunt cea mai buna din zona, dar știu că de cele mai multe ori obțin rezultate peste media zonei pentru că am investit mult în dezvoltarea mea ca om, in trusa mea și în educația mea ca make up artist. Știu că pare o joacă, dar meseria asta presupune foarte multă muncă de multe feluri.

Îmi este foarte greu să mă opresc atunci când vorbesc despre asta, așa că o voi face pur și simplu. :)) Sper că am mai făcut puțină lumină în jurul subiectului. Vă aștept opiniile în comentarii.

Comentarii

Comentarii

Last modified: May 22, 2017

3 Responses to " Proba pentru machiajul de mireasa – de ce este importanta? "

 1. Cleo says:

  Ce am apreciat prima si prima data la articolul dumneavoastra, maniera in care e scris si faptul ca nu exista nici macar o greseala gramaticală în text.Iubesc oamenii care stiu sa scrie?!! Sunt machior începător, desi am terminat o a doua scoala de make-up tot la inceput ma simt si nesigură pe mine.Am investit foarte mult in trusa mea ( de fapt am un ditamai trolerul doldora de produse cosmetice de buna calitate), si imi doresc sa le folosesc in viitorul apropiat insa voi părăsi tara asa ca nu stiu ce sanse am in strainatate.Nu machiez cu negru, nu stiu de ce dar nu ma atrage deloc.Am senzatia ca nu stiu sa il blenduiesc suficient, ca e prea mult, ca arata horror.De fapt cred ca negrul efectiv inaspreste trăsăturile fetei oricarei persoane si de-asta il evit ( de blenduit blenduiesc cat de cat corespunzator un maron de exemplu).Machiajele expuse de dvs( si care nu va apartin) mi se par grotesti desi sunt sigura ca fetelor le-a placut, asta ma duce cu gândul la un lucru: majoritatea clientelor nu pot face diferenta intre un machiaj de calitate ( cu gene din par natural si potrivite pentru ochii clientei) si un machiaj realizat agresiv si neplăcut vederii ( acestea cu mult negru de exemplu), cred ca efectiv nu sunt educate in sensul asta si le lipseste simțul estetic cu desăvârsire.O sa dau un exemplu si cred ca e un exemplu bun, vad pe grupurile de make-up o anumita Bianca ( Nu retin al doilea nume) care posteaza frecvent, ma uimește vulgaritatea exprimată in machiajele sale (nu stiu daca le pot numi machiaje)si totusi are sute de aprecieri.Un machior talentat primeste 10 like-uri la o postare pe acelasi grup, faptul acesta ma îngrijorează, cred ca suntem prea putine care intr-adevar vedem frumusețea si priceperea artistului in fotografia expusă de acesta si sunt mult prea multe persoane care adoră grotescul si vulgaritatea.O sa va urmăresc cu mare interes si va împărtăsesc viziunea exprimată in articolul dumneavoastra.Mult succes pe mai departe.

  • Ica Datcu says:

   Mulțumesc frumos pentru vizită și pentru comentariu! Puteți încerca să integrați negru în unele machiaje, dar doar ca intensitate maxima la baza genelor, pe o estompare realizata deja cu maro sau mov, altfel nu arata firesc. Negrul nu se amesteca, nu se pierde firesc în piele, ați intuit foarte bine.
   Știu despre cine vorbiți. Machiajele ei nu au niciun fel de repere logice, iar ea spune ca machiază asa pentru ca a studiat “artele”. Nu ii înțelegem noi arta. 😀
   Mulțumesc mult! Succes și dumneavoastră!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *