Cu sau fara poza la machiaj/unghii/hairstyle?

3991

Written by:

Clientele care vin cu fotografii sunt coșmarul celor care încep o carieră în domeniul frumuseții. Toată lumea spune “poate ai altă formă a ochilor, altă textură a părului” ș.a.m.d dar multe persoane continuă să vină cu fotografii la specialistul care urmează să le ofere un serviciu de înfrumusețare. Oare greșesc ele? Cu sau fara poza la machiaj? Eu cred că adevărul este undeva la mijloc. Tot timpul. 😀

Cu cinci ani în urmă, atunci când am început să fac machiaj, mă bazam doar pe viziunea mea – destul de limitată la acel moment. Nu știam mare lucru despre corecții de formă sau culoare, dar de obicei le făceam ok instinctiv. Poate pentru că de când mă știu machiez oamenii în mintea mea. Totuși, dacă o clientă îmi arăta o fotografie…nu mă mai simțeam tocmai confortabil să o machiez. Nu pentru că machiajul din fotografie era dificil de realizat, ci pentru că mie îmi era dificil să îl adaptez și nu știam cum să îi spun clientei ce/de ce putem/nu putem reproduce. Și pentru că toată lumea spunea că e greșit să vii cu fotografie la machiaj. În 2015 am mers la un masterclass susținut de Nataliya Naida, iar ea spunea că nu o deranjează faptul că unele cliente vin cu fotografii la machiaj, ba chiar o ajută să înțeleagă ce așteptări are clienta respectivă și ce stil de machiaj îi place. Atunci nu am bagat în seamă afirmația asta, nu eram pregătită să o procesez, dar un an mai târziu am realizat că îmi este tot mai ușor să gestionez situația atunci când o clientă vine cu fotografie, ba chiar mă ajută să îi câștig încrederea în faza de consiliere și să mă apropii cât mai mult de așteptări sau chiar să le depășesc. Atunci am realizat că Nataliya Naida a avut dreptate și am început să mă bucur atunci când clienta vine cu o fotografie – doua – trei. În două secunde reușesc să văd exact cât machiaj poartă persoana din fotografie, în ce măsură o avantajează și care sunt elementele care i se potrivesc clientei mele. Ea e fericită pentru că a fost ascultată și este încrezătoare pentru că am ales împreună doar elementele care i se potrivesc, iar eu sunt liniștită pentru că știu ce stil îi place și știu până unde să merg. Ba chiar nu îmi mai place să aud “Fă-mi ce vrei tu!” Oricum te voi machia în stilul meu, dar ar fi mult mai ok sa stabilim impreună elementele și intensitatea. Termeni precum “natural, strident, intens” sunt subiective și nu ne ajută. Într-o zi am avut la machiaj o doamnă care mi-a spus că de obicei se machiază foarte natural, cu bleu și albastru. Apoi altă invitată de la același eveniment mi-a spus că doamna respectivă își pune bleu și albastru  până la sprâncene, iar sprâncenele aveau formă de semicerc. Pe doamna respectivă oricum nu aș fi machiat-o așa cum se machiază dumneaei, dar am dat acest exemplu pentru ca a arăta că termenul “natural” este subiectiv. Propun să renunțăm la această prejudecată! Nu este greșit să mergi cu fotografii la specialistul care urmează să îți ofere un serviciu de înfrumusețare, dar trebuie să fiți amândoi dispuși să adaptați.

La mine sunteți binevenite cu fotografii, dar alegeți unele cu un look întreg, nu cu un ochi închis pe care cineva l-a machiat, fotografiat și editat trei ore.

Pe curând! 🙂

Comentarii

Comentarii

Last modified: January 23, 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *